Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

APTEKA ŻYWNOŚCI (twarda)

książka

Wydawnictwo Vesper
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów.
Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.
Oto przykłady zaczerpnięte z książki:
- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;
- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;
- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;
- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.

`Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.`
John Naisbitt, publicysta

`Wspaniała książka... prawdziwy majstersztyk.`
Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore


Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.
tytuł oryginalny: THE FOOD PHARMACY: Dramatic New Evidence That Food Is Your Best Medicine
tłumaczenie: dr n.med. Konrad Pszczółkowski
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Vesper
Oprawa: twarda
Wprowadzono: 05.11.2008

RECENZJE - książki - APTEKA ŻYWNOŚCI (twarda)

4.5/5 ( 2 oceny )
  • 5
    1
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0