Benedyktyńskie smaki i smaczki. Sekrety kuchni opactwa w Tyńcu
książka
Wydawnictwo Świat Książki |
Oprawa twarda |
Opis produktu:
Słynne opactwo w Tyńcu od kuchni? Dosłownie i w przenośni. Album, poradnik, książka kucharska i zadziwiająca opowieść o życiu codziennym benedyktynów w jednym! Wspaniałe zdjęcia Zenona Żyburtowicza doskonale wprowadzają w panującą w Tyńcu atmosferę, a anegdotom z życia mnichów towarzyszą przepisy na owiane tajemnicą i uzdrawiające potrawy i trunki, których próbował nawet Jan Paweł II. Wśród nich m.in. rogale soborowe, karp przeora w śmietanie, powidła medytacyjne i sernik świętej Kingi.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Świat Książki |
Oprawa: | twarda |
Wprowadzono: | 19.02.2008 |