Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Kuchnia japońska (twarda)

książka

Wydawnictwo Astrum
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Astrum
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 19.07.2021

RECENZJE - książki - Kuchnia japońska

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1