Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Kuchnia powojenna (twarda)

Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych

książka

Wydawnictwo Graf-ika
Oprawa twarda
  • Dostępność niedostępny

Opis produktu:

Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki: `drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej - a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.`
S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Graf-ika
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Wprowadzono: 21.04.2019

RECENZJE - książki - Kuchnia powojenna, Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1