KURCZAK Z PRZYPRAWAMI LECZĄCYMI
książka
Wydawnictwo Astrum |
Oprawa miękka |
Opis produktu:
Nie od dziś wiadomo, że kurczak to jedno z najdelikatniejszych i najbardziej łatwo strawnych, dietetycznych mięs. Ale nie tylko na tym polega fenomen popularności kurczaka. To, że króluje od dawna na stołach całego świata, zawdzięcza m. in. i temu, że jego mięso jest tak uniwersalne - można je zrobić na słono, słodko, upiec, usmażyć, ugotować, podawać na ciepło, na zimno, z dodatkami lub bez. Żaden inny gatunek mięsa nie nadaje się tak na eksperymenty kulinarne, jak właśnie pospolity kurak. Stąd też pomysł na niniejszą książkę! Zawarto w niej mnóstwo przepisów na mniej lub bardziej egzotyczne, oryginalne, tanie i drogie potrawy z kurczaka. Receptury te usatysfakcjonują z pewnością nawet najbardziej wybrednych smakoszów. To jednak nie wszystko! Lech Tkaczyk, twórca coraz bardziej popularnej DIety Funkcjonalnej, dopisał do nich po kilka przyprawowych ziół leczniczych, które nie tylko urozmaicą smak i aromat dań, ale - przede wszystkim - korzystnie wpłyną na nasze zdrowie, dobry nastrój, kondycję. Zioła te poprawiają bowiem przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń nie tylko w obrębie układu pokarmowego. Można je stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji i stanu zdrowia. Bez względu na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłyną one i na nasze samopoczucie, i na walory smakowe serwowanych przez nas: kurczaka Confetti, smażonego kurczaka po wiejsku, pieczonego kurczaka żebraka czy wreszcie syczuańskiej sałatki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. I jak tu takim daniom się oprzeć?!
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Astrum |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 13.04.2004 |