Whisky Leksykon smakosza (twarda)
książka
Wydawnictwo RM |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pierwsza na rynku pozycja opisująca w tak praktyczny sposób whisky słodową ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze odpowiedniej whisky na każdą okazję. Przedstawia też ponad 100 gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem naprawdę pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi w nich ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
W tym nowym, poszerzonym wydaniu znajdziesz:
-gruntownie poprawioną autorską klasyfikację whisky typu single malt według smaków;
-przegląd najważniejszych whisky słodowych;
-prezentację destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii nie tyko ze Szkocji;
-informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | RM |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 18.11.2019 |