Wiem co jem. Przepisy z programu
książka
Wydawnictwo Publicat SA |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
`Program Wiem, co jem` zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. `Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie` - zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (...)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie.`Katarzyna Bosacka
Czy można na co dzień jeść bez chemii?
Czy da się unikać `sklepowej` przetworzonej żywności?
Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?
Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co `wrzucają do garnka`. Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze.
Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym.
Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych.
Smacznie i zdrowo.
Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata.
Sposoby na ograniczenie `chemii na stole`.
Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.
Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: `Co tygrysy lubią najbardziej`, `Proste jak drut`, czy `Dziękuję, nie marnuję`.
Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Publicat SA |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wprowadzono: | 07.04.2015 |