Witam w mojej perskiej kuchni (twarda)
książka
Wydawnictwo Poligraf |
Oprawa twarda |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
Persja to kilka tysięcy lat historii, Persepolis, poezja Hafeza, zapach szafranu, najlepszy w świecie kawior, owoce granatu, `Baśnie tysiąca i jednej nocy`, jedwabne dywany i oczywiście unikalne jedzenie.Dla większości Europejczyków Iran ciągle pozostaje krajem nieznanym, owianym mgłą tajemnicy...
Autorka, Iranka urodzona na wybrzeżu Morza Kaspijskiego, absolwentka Wydziału Inżynierii Rolnictwa Wyższej Szkoły Gospodarstwa Wiejskiego w Iranie, oraz 4-letniego kursu księgowości w Wielkiej Brytanii pragnie uchylić rąbka tajemnicy, i zabrać Was w podróż po egzotycznej kuchni północnego Iranu.
Znajdziecie tu najbardziej popularne potrawy irańskiej kuchni, będącej częścią światowego dziedzictwa. Zamiarem autorki jest wprowadzenie czytelnika w świat egzotycznych potraw, które są z pewnością w Polsce mało znane, jednocześnie życząc dobrej zabawy przy ich przyrządzaniu.
Nusze dżan! (smacznego!)
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Poligraf |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Wprowadzono: | 14.04.2018 |