Żywienie lecznicze w różnych dolegliwościach
książka
Wydawnictwo Tower Press |
Oprawa miękka |
- Dostępność niedostępny
Opis produktu:
W poradniku Autor przybliża Czytelnikom naturalne sposoby leczenia za pomocą diety. Opisuje jakie produkty sa najlepszym źródłem białka, tłuszczów, węglowodanów, witamin, soli mineralnych i mikroelementów, a także w jaki sposób oddziałują one na organizm człowieka. Zwraca uwagę na korzyści płynące z dodawania do potraw rozlicznych przypraw i ziół. Głównym tematem książki jest jednak żywienie lecznicze w poszczególnych dolegliwościach, np. żołądka, dwunastnicy, wątroby, jelit, w chorobach trzustki, różnych rodzajach alergii. Doradza, co powinny jeść osoby cierpiące na astmę oskrzelową, a także kobiety ciężarne i matki karmiące.Andrzej Szymański to ceniony i znany propagator medycyny naturalnej. Napisał kilkadziesiąt poradników poświęconych ziołolecznictwu, homeopatii, właściwej diecie oraz naturalnym metodom samoleczenia. W ciekawy i dostępny sposób umie w nich przekzać informacje o możliwościach korzystania z dóbr ostaczjącej nas natury.
Szczegóły | |
Dział: | Książki |
Wydawnictwo: | Tower Press |
Oprawa: | miękka |
Wprowadzono: | 17.06.2005 |